Risico’s van thuiswerken en de lockdown

Al een jaar lang wordt onze samenleving door corona in zijn greep gehouden. De maatregelen hebben impact op zowel de werk- als de privésituatie, waarvan de scheidingslijn door het thuiswerken steeds verder vervaagt. Hoe blijven uw medewerkers mentaal gezond?

De mate waarin mensen last hebben van het thuiswerken en de lockdown kan gigantisch verschillen. Het heeft alles te maken met de thuissituatie van uw medewerker, zijn of haar karakter en persoonlijke voorkeuren. Factoren die een rol kunnen spelen zijn:

  • De woonruimte: heeft de medewerker voldoende ruimte thuis? Of woont deze krap met meerdere gezinsleden die ook thuis werken of studeren?
  • Speelt er gezinsproblematiek in de privésfeer, waardoor het voor de medewerker extra vervelend is om thuis te werken? Zoals een echtscheiding, zorgen om kinderen of financiële zorgen? De medewerker kan hier dan niet even aan ‘ontsnappen’ door naar het werk te gaan en de gedachten te verzetten.
  • Is de medewerker introvert of extravert? Hoeveel behoefte is er aan sociaal contact en wat zijn de persoonlijke voorkeuren van de medewerker met betrekking tot de werkplek? Er zijn bijvoorbeeld mensen die zich heel slecht kunnen concentreren in een drukke kantoortuin, zij varen wel bij het individueel thuiswerken. Er zijn ook mensen die heel sociaal ingesteld zijn, maar alleen wonen. Zij kunnen juist vereenzamen door de combinatie lockdown en thuiswerken.
  • Is de medewerker stressbestendig en weet deze een goede balans te houden tussen werk- en privétijd, nu er geen onderscheid meer wordt gemaakt in locatie?

Al deze factoren, ook al is een groot deel een privéaangelegenheid, zijn van invloed op het mentale welzijn en de psychosociale arbeidsbelasting van de medewerker.

Om ernstigere klachten zoals een burn-out te voorkomen, kunt u als werkgever het beste in nauw contact blijven met de medewerkers en openstaan voor de signalen die worden afgegeven. U kunt ook een vertrouwenspersoon benoemen die die speciaal voor dit onderwerp aanspreekbaar is.

Houd mentaal welzijn in het vizier om ervoor te zorgen dat medewerkers duurzaam inzetbaar zijn en blijven!