Een nieuw jaar, een nieuwe start

2018 was voor de Bedrijfsgezondheidsdienst Noord West een bevlogen jaar waarin we een aantal zaken ‘op orde’ stelden. De AVG, de nieuwe Arbowet, onze certificering en onze erkenning als opleidingsinstituut en leerbedrijf. En als klap op de vuurpijl lanceerden we vlak voor 2019 ook nog eens een nieuwe website.

In mei 2018 ging de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Ons vakgebied kent al een hoge mate van vertrouwelijkheid, maar door de aangescherpte regelgeving hebben ook wij ons privacybeleid nog eens kritisch onder de loep genomen en aangescherpt waar nodig. De AVG is geïmplementeerd in ons eigen bedrijfssysteem en in verzuimexpert. Het privacybeleid is via onze site na te lezen.

Vernieuwde Arbowet

Vanaf 1 juli 2018 was het overgangsjaar van de nieuwe Arbowet voorbij. Het jaar daarvoor ging de wetgeving al in, maar organisaties hadden een jaar de tijd om te voldoen. Voor de BGDNW en opdrachtgevers betekende dat werk aan de winkel. Met name het omzetten van contracten was een omvangrijke, pittige klus die we succesvol hebben afgerond.

Opleiding bedrijfsarts en doktersassistent

2018 was voor de Bedrijfsgezondheidsdienst Noord West eveneens het jaar van de opleidingen. We zijn erkend door het RGS als opleidingsinstituut voor bedrijfsarts en we zijn een officieel leerbedrijf voor het vak van doktersassistent. 

Ook in 2019 doen wij er alles aan die onafhankelijke, zelfstandige, gecertificeerde arbodienst in de provincie Noord-Holland te blijven. Vorig jaar vond er daarom een audit ISO-9001: Regeling Certificatie Arbodiensten plaats, die wij met vlag en wimpel hebben doorstaan.

Nieuwe website BGDNW

Op de valreep van 2018 lanceerden wij onze vernieuwde website www.bgdnw.nl, waaraan we ook in 2019 continu blijven werken. Een site die frisser oogt en waarmee we willen zorgen voor betere informatievoorziening. Bezoekers kunnen met regelmaat nieuwsberichten over actualiteiten verwachten, de categorie veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden vullen we nog verder aan en de algemene informatie over onze dienstverlening en arbobeleid in het algemeen breiden we verder uit.

Alle stappen die BGDNW in 2018 heeft gezet, zorgen voor een frisse start in 2019. Het team van BGDNW staat ook dit jaar weer klaar voor advies en ondersteuning.