Introductie Aad van Gils, onze Functionaris Gegevensbescherming

Gegevensbescherming is van groot belang, zeker in geval van een arbodienst. Gelukkig zit dataprotectie in het DNA van de Bedrijfsgezondheidsdienst Noord West en haar medewerkers. Daarnaast is sinds kort Aad van Gils aangesteld als Functionaris Gegevensbescherming. Hij stelt zich graag voor!

“Mijn naam is Aad van Gils (67) en ik ben voorlopig nog niet van plan te stoppen met werken. Als oud-majoor der mariniers ben ik na mijn maritieme carrière aan de slag gegaan als adviseur op het gebied van Kwaliteit, Arbo en Milieu en Informatieveiligheid. Vooral dit laatste was een logische stap. Bij het Korps heb ik namelijk jarenlang gefunctioneerd als verbindingsofficier en alles was geheim met een ‘zero tolerance regime’.

Toen op 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht werd en ik in het veld overspoeld werd met vragen hierover, heb ik in 2017 besloten dat het de hoogste tijd werd om weer in de schoolbanken te kruipen en mij te specialiseren tot Certified Data Protection Officer (CDPO). 

Sinds 1 maart 2020 ben ik de Functionaris voor Gegevensbescherming bij de Bedrijfsgezondheidsdienst Noord West en als zodanig geregistreerd bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Mijn taken zijn heel divers: van mensen helpen die hun wachtwoorden vergeten zijn, tot aan het adviseren van de directie bij het nemen van beslissingen.”

Wij heten Aad van harte welkom en zijn blij met deze toevoeging aan ons team! Aad is te bereiken via functionarisgegevensbescherming@bgdnw.nl.

Dat de afkorting van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) hetzelfde is als die van Aad Van Gils (AVG) berust op louter toeval.