Integreer corona protocollen in uw RI&E

Omdat het coronavirus zich -ook in werkomgevingen- nog altijd flink verspreid, vormt het een gezondheidsrisico voor uw werknemers. Dat wilt u als werkgever natuurlijk zoveel mogelijk beperken.

Er wordt momenteel nog steeds massaal thuisgewerkt en waar dat niet mogelijk is, nemen bedrijven maatregelen op de werkvloer. Ook de brancheverenigingen zijn actief aan de slag gegaan en stellen nieuwe protocollen op. Een fijne aanzet voor werkgevers, maar vergeet niet om deze om te zetten naar concrete maatregelen die van toepassing zijn op uw situatie.

Hoe u dit kunt doen: neem de covid-19 maatregelen op in uw RI&E. Door in kaart te brengen wat het risico is en op welke momenten het zich voordoet, ben u structureel bezig met het voorkomen van besmettingen op de werkvloer. Zo beschermt u de gezondheid van de medewerkers en voorkomt u uitval door ziekte of (gedwongen) sluiting. Vergeet daarnaast niet dat thuiswerken ook nieuwe arbeidsrisico’s met zich meebrengt.

Het Steunpunt RI&E maakte een podcast over de corona-maatregelen en de RI&E, die kunt u beluisteren op haar website, via deze link.

Heeft u vragen of advies nodig? Dan kunt u ook altijd contact opnemen met de BGD NW via info@BGDNW.nl of 0229 – 82 02 30.