In de ban van het coronavirus: wat zegt het RIVM?

Al een aantal maanden domineert het ‘coronavirus’ het nieuws. Eind februari werden er ook in Nederland voor het eerst besmettingen vastgesteld. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken, waarbij de patiënt last krijgt van koorts en luchtwegklachten.

Omdat het virus besmettelijk is, is extra bewustzijn van persoonlijke hygiëne geen overbodige luxe. U kunt hier in een bedrijf waar veel medewerkers fysiek bij elkaar werken best wel enige aandacht aan besteden. De BGD NW adviseert om de adviezen van het RIVM op te volgen, waar het gaat om het tegengaan van verdere verspreiding. De maatregelen gelden overigens voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken en zijn dus altijd toepasbaar.

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

Het RIVM heeft op haar website een pagina ingericht met daarop alle beschikbare informatie over het virus. Zij actualiseren de informatie wanneer nodig en zijn een betrouwbare bron die u als werkgever zo nu en dan kunt raadplegen.

Klik hier voor de informatiepagina van het RIVM

Als werkgever kunt u daarnaast bewust stilstaan bij de risico’s voor uw bedrijf, mocht corona, of een ander besmettelijk griepvirus uw medewerkers treffen. En wat u kunt doen om onderlinge besmetting en daarmee uitval van uw medewerkers zoveel mogelijk te voorkomen.