Blue monday? 10 tips

Vandaag, maandag 21 januari 2019, is benoemd tot Blue Monday. Niet echt een enthousiast, inspirerend begin van de (werk)week. Werk zou juist structuur, houvast en identiteit moeten geven.

Guus Craanen en Jan Snijder van de Bedrijfsgezondheidsdienst Noord West geven graag wat tips om deze Blue Monday door te komen.

  1. Richt je op de positieve kanten van het werk. Alles wat je aandacht geeft groeit, dus denk niet te veel na over Blue Monday. Voor je het weet ga je er nog in geloven ook.
  2. Houd altijd een open blik om kansen te zien en te pakken.
  3. Schrijf alle dingen op waarvoor je dankbaar bent en waarvan je energie krijgt. Of dat nu om je werk gaat of om zaken daarbuiten.
  4. Schrijf je in voor die cursus die je al zo lang wilde volgen. Dat je eindelijk actie onderneemt, geeft een goed gevoel.
  5. Wees lief voor anderen, je zal zien dat dit direct terugkomt.
  6. Ga gesprekken aan met collega’s die je niet zo vaak spreekt.
  7. Probeer eens iets te delen in plaats van te zenden / mededelingen te doen. Van delen word je rijker.
  8. Maak een wandeling tijdens de lunch.
  9. Verwen jezelf eens met dat lekkere broodje bij die zaak om de hoek.
  10. Zorg voor voldoende ontspanning in het weekend en door zo nu en dan eens een dagje vrij te nemen: ga erop uit, bezoek een vriend, ga sporten of plan een wellnessdag. Wie tijd voor zichzelf en afstand van het werk neemt, kan daarna weer vol energie aan de slag.

Onthoud: een baaldag heeft iedereen wel eens en dat is oké. Maar als bovenstaande tips je niets brengen en je structureel met weinig warme gevoelens naar je werk kijkt, dan is het wellicht tijd om je te oriënteren op iets anders.

Succes met Blue Monday, Happy Tuesday, Interesting Wednesday, Dazzling Thursday en Splendid Friday…… “life is what you make of it”