Lyfestyle advies werkt

Gecertificeerde Arbodienst

ISO 9001
SBCA Stichting Beheer Certificatieregeling Arbodiensten

Lyfestyle advies werkt

In Nederland heeft bijna de helft van de volwassenen overgewicht, waarvan 14,2% ernstig overgewicht (obesitas). Dit leidt tot aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes mellitus en tevens tot klachten aan het bewegingsapparaat.

Overgewicht is gerelateerd aan een hoger ziekteverzuim en een verminderde productiviteit. Werknemers met ernstig overgewicht blijken aantoonbaar meer werkdagen te verzuimen dan werknemers met een normaal gewicht. Ze zijn niet alleen vaker, maar ook langer ziek.
Dit leidt tot hoge kosten! Volgens de RIVM zijn de extra verzuim kosten in Nederland ten gevolge van overgewicht €2,5 miljard. Het terugdringen van dit ziekteverzuim kan dus ook voor u een belangrijke kostenbesparing opleveren.

De BGD Noord West biedt sinds 2017 lifestyle-begeleiding aan. Deze wordt uitgevoerd door onze diëtisten Sabine Uvenhoven en Chantal Moen.

De diëtisten BGD Noord West kunnen u hierbij helpen. Met onze kennis en adviezen begeleiden wij uw werknemers naar een gezondere leefstijl en een lager lichaamsgewicht met als gevolg een lager ziekteverzuim.
De nadruk bij de begeleiding ligt op een verandering van leefstijl met gezonde voeding, maar zeker ook met voldoende beweging. Er wordt geen gebruik gemaakt van “populaire” crash-diëten. Hierdoor wordt er geleidelijk een gewichtsverlies behaald wat op lange termijn behouden kan worden. Dus geen tijdelijke verandering van eetpatroon en leefstijl, maar een echte verandering die ook op de langere termijn goed vol te houden is. De werknemer zal zich fitter voelen en huidige en toekomstige gezondheidsklachten die gerelateerd zijn aan overgewicht (o.a. Diabetes Mellitus II, hart- en vaatziekten, gewrichtsproblemen, slaapapneu) zullen verminderen of worden voorkomen.

In 2017 zijn wij gestart met lifestyle-begeleiding bij Spaansen BV. Aan deze begeleiding deden in totaal 17 medewerkers mee. Na 9 maanden zijn deze medewerkers in totaal 87,5 Kg afgevallen!
Voor informatie; uvenhoven@bgdnw.nl

Contact

Contact

Bezig met versturen

Route

kaart is aan het laden – een ogenblik geduld aub…

Spreekuurlocaties: 52.403759, 4.985046

Locaties

Hoorn (hoofdvestiging)

Koopvaarder 1
1625 BZ Hoorn
0229 – 82 02 30


Alkmaar

Nieuw adres keuringslocatie Alkmaar:
RTC Office Alkmaar

Kamer 1.17
Jan Ligthartstraat 1, 1817 MR Alkmaar


Amsterdam

Haaksbergweg 3
1101 BP Amsterdam-Zuidoost (Bullewijk)

In Dreeftoren, locatie:
Medisch Consult (10e verdieping)


Neem gerust contact op voor een kennismaking!

Bedrijfsgezondheidsdienst Noord West
Koopvaarder 1
1625 BZ Hoorn
0229 – 82 02 30
info@bgdnw.nl