Even voorstellen: Josif Nanushi

Op 10 april is Josif Nanushi (1993) gestart als arts bij de Bedrijfsgezondheidsdienst Noord-West. Drie dagen in de week helpt en begeleidt hij mensen die terug willen keren in het arbeidsproces. “Daarbij richt ik me vooral op wat de werknemer kan en minder op de beperkingen. Samen met de werknemer en de werkgever bekijken we alle mogelijkheden om de beste re-integratieresultaten te behalen.”  

Zijn eerste indruk van de Bedrijfsgezondheidsdienst is positief. “Mijn collega’s zijn erg aardig, behulpzaam en denken graag mee.” De komende tijd gaat Josif steeds meer patiënten begeleiden met het re-integratietraject. Hij verwacht vaak samen te werken met zijn collega’s. “Het diagnostische proces vind ik interessant. Het proces om samen met onder andere de werknemer, huisarts, medici en andere betrokken partijen op zoek te gaan naar wat nou echt het probleem is. Het is fijn om altijd te kunnen overleggen met de mensen om je heen.”

Verder specialiseren

Naast verzuimbegeleiding, doet Josif ook medische keuringen. “Zo houd ik tevens mijn medische vaardigheden op peil.” Hij is pas klaar met zijn studie geneeskunde aan het VUmc. Toch heeft hij al plannen om verder te studeren. “Niet nu al, eerst even een jaar of wat werkervaring opdoen. En daarbij kijken of mijn keuze voor het bedrijfsleven inderdaad de juiste is. Daarna wil ik me specialiseren. Als alles goed gaat, mag ik mij dan na vier jaar studie officieel bedrijfsarts noemen.”

Balans werk/privé

De bedrijfsgeneeskunde heeft Josif altijd al aangesproken. Tijdens zijn studie koos hij al voor stages in het bedrijfsleven. Zoals bij het UWV in Alkmaar, GGD Hollands Noorden en ArboNed. “Het medische werk in een ziekenhuis vind ik geweldig alleen heeft dat als nadeel dat je vaak hele onregelmatige diensten draait. Met mijn keuze voor het bedrijfsleven kan ik én mensen medisch helpen én heb ik een goede balans tussen werk en privé.” Zoals bijvoorbeeld voor zijn hobby’s: fitness en voetbal. “Voetballen doe ik de laatste tijd niet zo veel meer, echter blijft het wel erg leuk om te doen. Al kan ik van een goede pot voetbal op tv ook erg genieten.”